Att jobba med vårdbemanning under en pandemi

Blogg

I över ett år har vi levt i en världsomfattande pandemi, med allt vad det innebär. Vare sig du är en enskild privatperson eller ett företag i någon form så har du påverkats på ett eller annat sätt. Och det är väl få ställen där det dessutom varit så tydligt som inom vården. Därför ville vi ta ett samtal med vår VD, Peter Ehrner, och höra hur det har varit ur hans perspektiv.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex, som mäter kundernas upplevelse, är nöjdheten med bemanningsföretag den högsta sedan 2015. Det är ett gott betyg i en komplicerad tid men säger inte mycket om allt som pågår bakom kulisserna. 

En jobbig och utmanande period

Jag börjar med att fråga hur det känns nu, nu när vi trots allt kan skönja något slags ljus i tunneln.

Det har varit en jobbig och utmanande period både privat och i arbetslivet. Men det känns som om vi börjar närma oss slutet nu, och att återgången till en mer normal tillvaro inte är allt för långt borta.

Men det är som sagt nu. Hur var det då inledningsvis? Peter har inte sett några större förändringar i antal konsulter som sökt sig till LäkarLeasing, och man har inte behövt tänka om vid rekryteringar, men behovet att tänka på nya sätt har fortfarande funnits där. 

Vi hade många långa och intensiva möten inom organisationen i arbetet med att ställa om. Det var en relativt smidig process där vi lärde oss vecka för vecka vad som behövdes skruvas på för att få till en lyckosam förändring.

Att det arbetet har fungerat bra verkar bevis av återkopplingen från konsulterna under det gångna året.

Det är svårt att svara för alla men generellt upplever jag det som att gemene man är tacksam och nöjd med kommunikationen och samarbetet mellan alla inom organisationen.

Utvecklande för organisationen

Restriktionerna i samhället har naturligtvis påverkat LäkarLeasings arbete, och det har inte enbart varit negativt.

Vi har som alla andra varit tvungna att ställa om vårt arbete för att möta nya krav och restriktioner. Det har varit utmanande till viss del, men också väldigt utvecklande att se hur mindre och större grupper inom organisationen har löst problem och utmaningar på kort varsel.

Överlag tycker Peter Ehrner, med facit i hand, att arbetet under pandemin överlag har fungerat bra. Han är under omständigheterna nöjd med företagets insats. Men hur ser framtiden ut? Frågan är om pandemin och den här perioden kommer påverka hur LäkarLeasing arbetar framöver, även efter att samhället i stort återgått till det normala. Svaret är ett otvivelaktigt ja.

Det finns mycket som vi kommer kunna ta med oss från det senaste året.

Framtiden ser ljusare ut än på länge men vi behöver fortfarande dig. Bli en del av vår kår, och låt oss hjälpa dig att hjälpa andra.


Låt oss sätta igång

Gör en intresseanmälan idag!