Lär känna Linn Therese – sjuksköterskan som blev bemanningsansvarig

Blogg

Är du nyfiken på att jobba i Norge? Här är lönen generellt högre och skatten lägre än i Sverige. En arbetsvecka är som regel 35 timmar istället för Sveriges 40, och många upplever att det är ett lugnare tempo med mer tid till varje patient.

Linn Therese drömde länge om ett jobb inom vården. Planen var att bli barnmorska, men mot slutet av sin sjuksköterskeutbildning praktiserade hon på intensivvården för nyfödda. Där trivdes hon så bra att när hon blev klar med utbildningen 2012 stannade hon kvar – i nio år.

Hur kommer det sig då att hon började som bemanningsansvarig för LegeLeasing?

2021 kände jag mig redo att prova något nytt. Jag ville utvecklas med nya ansvarsområden och i en annan miljö. Men jag ville samtidigt fortsätta att använda min kunskap, arbeta med människor och hitta ett jobb som kändes relevant inom vård och hälsa. Så när möjligheten dök upp att arbeta som bemanningsansvarig för LegeLeasing tyckte jag att det lät spännande.

Jobbet som bemanningsansvarig är väldigt varierat, med mycket kontakt både med nya och rutinerade konsulter så väl som vårdgivare. Och Linn Therese trivs som fisken i vattnet.

– Det handlar om allt från att hjälpa nya konsulter att hitta uppdrag som matchar deras kompetens och önskemål till att ordna med allt det praktiska, som till exempel resor och bostad om de ska arbeta på ny ort. Eller så hjälper jag dem att förbereda sig för sitt nya uppdrag med information och stöd. Samtidigt håller jag kontakten och följer upp med mina konsulter som redan befinner sig ute på uppdrag, stämmer av att de trivs bra och planerar efter deras kompetens och önskemål inför nästa jobb.

De egna erfarenheterna som sjuksköterska har gett Linn Therese ovärderliga insikter och kunskaper som hjälper henne i jobbet som bemanningsansvarig. Hon har talang för att matcha kandidater med passande uppdrag, kan relatera till konsulternas vardag och förstår vilka slags utmaningar de kan möta i sjukvården. Det är också en stor trygghet för konsulterna.

Det allra viktigaste för mig är att varje konsult känner sig sedd och hörd. De kanske reser en del och arbetar på nya platser där de ju inte är en del av det fasta teamet med de rutiner och vanor som finns där. Så att finnas till hands för mina konsulter och vara ett bollplank – en person som de vet att de kan vända sig till och känna att det inte finns några dumma frågor eller “för små” problem. Det är det förtroendet jag vill förmedla.

Linn Terese är en av de som kan hjälpa dig att hitta rätt uppdrag i Norge. Vi och våra norska kollegor finns alltid nära till hands. Vi ordnar med resor och boende, och hjälper dig med allt det praktiska både på vägen dit och väl på plats.

Låt oss sätta igång

Gör en intresseanmälan idag!