Tryggare hantering av löneutbetalningar

Information

Tryggare hantering av löneutbetalningar

GDPR (General Data Protection Regulation) är en EU- förordning som började gälla i hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL) och skärper kraven på hur företag får behandla dina personuppgifter. Det innebär bland annat att arbetsgivaren inte får skicka lönespecifikationer via e-post eftersom det inte anses vara säkert nog.

LäkarLeasing använder sig därför utav Swedbanks utbetalningssystem (SUS) vilket innebär att Swedbank hanterar alla lönespecifikationer, ändring av bankuppgifter samt utbetalning av löner.

Det som är viktigt att tänka på framöver är att om du önskar ändra dina bankuppgifter eller är nyanställd så måste du anmäla ditt bankkontonummer på swedbank.se/edokument. Det är viktigt att göra detta i god tid. Saknar banken dina bankuppgifter så kommer de att skickas ut en kontantavi. Avin kan lösas in på närmaste Swedbank eller Sparbankskontor. Det går också att lösa in mot kontanter eller varor, i butiker som är anslutna till Kuponginlösen. Vid inlösen i butik så kan betalningsbeloppet vara begränsad. Har du ett utlandskonto måste du anmäla detta på närmaste Swedbank-kontor.

Eftersom banken kommer att producera lönespecifikationen så måste de få lönefilen med all information från oss redan på fredagar. Det är därför extra viktigt att du tidsrapporterar i tid. Gärna så fort du har arbetat klart för veckan. Vid eventuella korrigeringar eller förskott så har vi inte möjlighet att skicka lönebesked på en gång, utan du får vänta tills banken skapar detta.

Några av fördelarna med e-lönebesked är:

 • Du får e-lönebeskedet minst en dag innan löneutbetalning.
 • Ditt e-lönebesked är tillgängligt via Internet var du än befinner dig..
 • E-lönebeskeden sparas per automatik i 18 månader.
 • Du är med och bidrar till att minska pappersförbrukning och transporter och gör då samtidigt en insats för miljön.
 • Oavsett i vilken bank du har ditt konto får du ditt lönebesked elektroniskt via länken swedbank.se/edokument. Du loggar in med din e-legitimation, t.ex. mobilt BankID, BankID på kort eller BankID på fil.

  Om du redan får din lön till ett konto hos Swedbank, Sparbanken eller Nordea kan du få din lönespecifikation direkt i deras internetbank. Anmälan gör du hos respektive bank. För att få hjälp med detta är du välkommen att kontakta din banks support.

  Låt oss sätta igång

  Gör en intresseanmälan idag!