Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Visa vår Personuppgiftspolicy för mer information.

Det nationella avtalet för hyrpersonal inom vården 2024

Sedan årsskiftet är LäkarLeasing en av de upphandlade leverantörerna på det nationella avtalet för bemanning av sjuksköterskor och läkare. Nedan presenteras nyttig information om vad detta innebär för dig som konsult.

Det nationella avtalet skiljer sig inte avsevärt från tidigare ramavtal som gällt i respektive region, men det innebär en standardisering av marknaden. LäkarLeasing har lång erfarenhet av att arbeta med liknande avtal i Norge, där vi är en av få leverantörer knutna till deras nationella avtal för både sjuksköterskor och läkare.

Hur påverkar avtalet dig?
Högre krav på dokumentation:

- HLR
Det är numera obligatoriskt att du som vårdkonsult ska ha genomgått en HLR-utbildning de senaste 12 månaderna. LäkarLeasing erbjuder HLR-utbildningar till dig som konsult. Kontakta oss för att lära dig mer om HLR-utbildningar samt anmäla dig till en av våra utbildningar.

- Uppdaterat CV
Behöver du hjälp med att skriva CV? Kontakta oss eller använd vår CV-mall.

- Referenser
Vi behöver minst två chefsreferenser från dina två senaste uppdrag/anställningar.

- Misstanke och belastningsregister
Du måste beställa detta själv och det gör du via denna länk https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

- SITHS-kort
Behöver du ett SITHS-kort hjälper vi dig gärna att beställa det. Kontakta oss här!

Inför presentation:

Avropande enhet kommer att skicka med en blankett som ska fyllas i av leverantören, inklusive ett medföljande schema. Poäng tilldelas utifrån vissa kriterier (erfarenhet och kontinuitet) och avdelningen/enheten ska välja den presentation som erhållit högst poäng. Avdelningen/enheten kan välja att vikta sina avrop mellan kontinuitet och erfarenhet beroende på vad som är viktigast för det enskilda uppdraget.

Vad påverkar dina poäng?

- Hur snabbt presentationen skickas in
Desto snabbare desto större chans att du får uppdraget. Därför är det viktigt att vi så fort som möjligt får in din dokumentation så vi i god tid kan förbereda din presentation.

- Kontinuitet
Hur stor del av uppdragsperioden som du kan arbeta. Desto mer du kan arbeta, desto högre poäng och större chans att du får uppdraget.

- Erfarenhet
Har du jobbat på enheten/avdelningen de senaste 24 månaderna tilldelas poäng för detta. Desto fler arbetare timmar, desto större chans att du får uppdraget.
- Om erfarenhet av enheten finns från de senaste 24 månaderna

Observera att ofullständiga presentationer förkastas. Det är därför viktigt att vi i god tid får in all den dokumentation vi behöver för att färdigställa din presentation.

Övrigt:

- Karensperiod
Karensperioden är 12 månader vilket betyder att du inte kan jobba på uppdrag i de regionerna där du varit anställd de senaste 12 månaderna.

- Pension
Som löntagare får du 4,5% pension upp till 47 625kr/mån och på överstigande belopp får du 30% pension.

- Zonindelning och lönenivåer
Faktureringsnivåerna som leverantörerna har gentemot regionerna är indelade i tre zoner (zon 1: Storstad, zon 2: Mindre stad, zon 3: Glesbygd). Så om du exempelvis jobbar i zon 3 har du bättre möjlighet till högre ersättning än i zon 1.

Varför det nationella avtalet?

Syftet med avtalet är att skapa en enhetlig standard för regler och prissättning som gäller för alla godkända leverantörer i hela landet. Detta ska säkerställa en konsekvent och rättvis tillämpning av avtalsvillkoren, vilket underlättar för både leverantörer och regioner att verka under likvärdiga förutsättningar oavsett geografisk plats.

Har du frågor eller önskar ytterligare information, vänligen kontakta oss på 08-120 666 50 eller kontakt@lakarleasing.se

Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Kontakta oss med dina önskemål så hjälper vi dig att
ta nästa steg mot livet du drömmer om!
Nyheter

Senaste nytt på LäkarLeasing

Fler artiklar
Instagram

Följ @LakarLeasing på Instagram