Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Visa vår Personuppgiftspolicy för mer information.

Iselin flyttade för jobbet – och tog med sig familjen

FOTO: Jessica Rockowitz
Att flytta till en ny ort med familjen kan innebära en rad olika fördelar, som nya möjligheter för karriär, bostad och socialt liv. Samtidigt kan det också vara en utmaning för både vuxna och barn (och husdjur!) att anpassa sig till en ny miljö. En arbetsgivare som stöttar och hjälper till under flytten kan vara avgörande för att övergången ska bli så smidig och hållbar som möjligt. Vi bad vårdkonsulten Iselin att berätta om sin upplevelse av att flytta med familjen.

Har du någonsin funderat på att flytta till en ny ort? Kanske är det ett lugnare tempo, ett rikt restaurangliv, pudervita skidpister, storslagna vandringsleder, spännande kulturupplevelser, havsutsikt, eller något annat som lockar. Var du än drömmer om att bo finns möjligheten att prova på som vårdkonsult. Det är precis vad Iselin och hennes familj gjorde.


"Eftersom min dotter bara var 7 månader behövde både barn och man kunna följa med, utöver hund och katt.”

"För oss var möjligheten att ta med hela familjen avgörande för att ens kunna överväga det nya jobbet," berättar hon. "Eftersom min dotter bara var 7 månader behövde både barn och man kunna följa med, utöver hund och katt. Vi ville heller inte flytta runt så mycket på grund av det, så för oss blev detta ett provprojekt för att se om vi ville flytta permanent till den nya orten eller inte. Samtidigt fick jag möjlighet att testa ett nytt jobb och bygga nya erfarenheter."

Med rätt hjälp blir det lätt

Att flytta till en ny ort kan ha många fördelar för familjelivet. Det kan till exempel innebära nya möjligheter för både karriär och fritid. För Iselin och hennes familj öppnade det upp för en ny livsstil och nya upplevelser, samtidigt som de kunde fortsätta ha varandra nära.

FOTO: Xavier Mouton
“Flyttprocessen gick fint. Vi fick mycket vägledning och hjälp såväl före flytten som under tiden.”

Hon säger att det bästa var att få nya utmaningar i ett nytt jobb, men också att få prova på ett nytt ställe för att se hur man trivs, innan man tar klivet fullt ut.
“LäkarLeasing sträckte sig långt för att infria våra förväntningar. Dessutom svarade de på alla frågor som dök upp under tiden och var väldigt tillmötesgående. Flyttprocessen gick fint. Vi fick mycket vägledning och hjälp såväl före flytten som under tiden. Det var överraskande enkelt att flytta med hela familjen,” avslutar hon.

FOTO: Robert Bye

Fördelarna är många

Att flytta till en ny ort kan gynna familjelivet på många sätt. Det kan ge tillgång till bättre boendeförhållanden, som större bostäder till lägre priser eller närhet till grönområden och bekvämligheter. Det kan också skapa möjligheter att utöka din sociala krets genom att träffa nya människor genom arbete, fritidsaktiviteter eller genom nya grannar och vänner. 
En flytt kan leda till högre livskvalitet, exempelvis genom en bättre arbetsplats eller en renare miljö. Dessutom kan en flytt till en ny ort bidra till ökad självständighet och nya upplevelser för både vuxna och barn, vilket kan stärka familjebanden och skapa minnen för livet. 
Som konsult för LäkarLeasing får du hjälp av oss varje steg på vägen, från att hitta boende till att boka flytten.

Flyttsugen?
Tänk på det här:

Levnadskostnader
Vad kostar det att bo på den tilltänkta orten? Boendekostnader, elräkningar, skatter, transporter och andra utgifter. Jämför med dina nuvarande levnadskostnader så att ni slipper ovälkomna överraskningar.

Skola & Omsorg
Om du har barn, undersök de lokala skolorna på den nya platsen. Leta efter skolor med bra recensioner och program som passar ditt barns behov.

Klimat & Soltimmar
Tänk på klimatet på den nya platsen och om det passar dina önskemål. Kolla upp temperatur, vädermönster och soltimmar.

Transport
Undersök transportalternativ på den nya platsen, inklusive kollektivtrafik, motorvägar och flygplatser. Tänk på tillgängligheten och kostnaden för transport för dina dagliga pendlings- och resebehov.

Socialt stöd & Gemenskap
Ta reda på vad  det lokala samhället har att erbjuda. Kolla upp bekvämligheter som parker, samhällscenter och bibliotek. Tänk på den lokala kulturen och om den överensstämmer med dina intressen och värderingar.

Fundera också över hur ditt sociala nätverk kan se ut på den nya platsen. Om du inte känner någon i området, finns det cirklar, idrottsföreningar eller klubbar där du och dina familjemedlemmar kan träffa människor med liknande intressen? Besök ortens hemsida och sök också efter lokala Facebook-grupper. 

Ta hjälp av din handläggare
När din arbetsgivare betalar för boendet är skattereglerna annorlunda när du flyttar med familjen än när du flyttar själv. Självklart hjälper vi dig att reda ut vad som gäller i god tid innan flytten.

Kontakta oss med dina önskemål så hjälper vi dig att
ta nästa steg mot livet du drömmer om!
Nyheter

Senaste nytt på LäkarLeasing

Fler artiklar
Instagram

Följ @LakarLeasing på Instagram