Jobba med oss

Jobba i Norge

Vill du byta arbetsmiljö? Skapa nya upplevelser och utvecklas i ditt yrke? Prova på att jobba i Norge med LäkarLeasing. Som bemanningsföretag i Norge förser vi vården med både sjuksköterskor och läkare och har avtal i alla regioner. Vi erbjuder frihet, stora valmöjligheter och högre lön. Er du bosatt i Norge og jobber innen helsevesenet? Besøk vår norske hjemmeside

Husfasader som speglar sig i vattnet

Nyfiken på Norge?

Som konsult för LäkarLeasing har du möjligheten att jobba i vårt grannland. Från norr till söder. I Oslo, Trondheim, Bergen eller på landsbygden. Vi har uppdrag över hela Norge!

Vi och våra norska kollegor hjälper dig att hitta rätt jobb, och finns vid din sida hela tiden. Vi ordnar med resor och boende, och hjälper dig med allt det praktiska både på vägen dit och väl på plats.

Hur är det att arbeta i Norge?

De praktiska skillnaderna mellan att jobba i Sverige och Norge är egentligen få. Men i Norge är lönen generellt högre och skatten lägre. En arbetsvecka är som regel 35 timmar istället för Sveriges 40, och många upplever att det är ett lugnare tempo med mer tid till varje patient.

Norge är populärt att arbeta i för vårdpersonal. Det finns många intressanta jobb för både specialistläkare och specialistsjuksköterskor. Det är inte ovanligt att du har en eller flera svenska kollegor på plats.

en leende kvinna som tittar ut genom fönstret
En leende kille i roströd huvtröja

Jobba heltid eller deltid

Som vårdkonsult är livet flexibelt. Även i Norge kan du välja att jobba heltid eller deltid, året om eller kortare perioder.. Börja med att skapa ett konto hos oss på LäkarLeasing så kan vi  snart matcha dig med lediga uppdrag som passar ditt intresse och din profil.

Hur fungerar vården i Norge?

I Norge gjorde man 2012 en reform där man förstatligade vården, med syfte att skapa en mer jämställd sjukvård som inte skulle vara beroende av var patienten bodde. Det finns fem sjukvårdsregioner som driver specialistvård: Norr, Mitt, Öst, Väst och Syd. Sjukhusen är statsägda medan kommunerna ansvarar för bassjukvård.

En trasig gammal brygga och nya hus i bakgrunden

Norsk legitimation för vårdpersonal

För att arbeta i Norska vården behöver du ansöka om en norsk legitimation innan vi kan boka in dig på ditt första uppdrag. Vi hjälper gärna dig med detta, hör av dig till oss så kan vi guida dig rätt.

Jobba i Norge - steg för steg:

  • Berätta för oss var, när och hur du vill jobba.
  • Under tiden ansöker du om norsk legitimation (vi hjälper dig).
  • När vi hittat rätt uppdrag för dig bokas du in.
  • Om du vill hjälper vi dig med resa och boende.
  • Du ansöker om ett A1-intyg från Försäkringskassan för att utreda socialförsäkringstillhörighet. När du väl är på plats i Norge behöver du besöka Skatteetaten (det Norska Skatteverket). Där får du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Vi hjälper dig såklart hela vägen och svarar på alla frågor du kan tänkas ha.

vacker vy med norrsken och en strand
Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Visa vår Personuppgiftspolicy för mer information.