Jobba med oss

Jobba som bemanningssjuksköterska eller hyrläkare i Norge

Vill du byta arbetsmiljö? Prova på att jobba i Norge med LäkarLeasing!

Nyfiken på Norge?

Som stafettläkare, hyrläkare eller bemanningssjuksköterska på LäkarLeasing har du även möjlighet att jobba i vårt grannland. I norr till söder. I Oslo, Trondheim, Bergen och på landsbygden. Vi har uppdrag över hela Norge!

Vi och våra norska kollegor hjälper dig att hitta rätt jobb, och finns vid din sida hela tiden. Vi ordnar med resor och boende, och hjälper dig med allt det praktiska både på vägen dit och väl på plats.

Hur är det att arbeta i Norge?

De praktiska skillnaderna mellan att jobba i Sverige och Norge är egentligen få. Men i Norge kan både lönen vara högre och skatten vara lägre. Många upplever också att det är ett lugnare tempo med mer tid till varje patient.

Norge är populärt att arbeta i för vårdpersonal. Det finns många intressanta jobb för både specialistläkare och specialistsjuksköterskor. Det är inte ovanligt att du har en eller flera svenska kollegor på plats.

Jobba heltid eller bara ibland?

Som vårdkonsult är livet flexibelt. Även i Norge kan du välja att jobba heltid året om eller kortare perioder när det passar ditt schema. Börja med att skapa ett konto hos oss på LäkarLeasing så kan vi  snart matcha dig med lediga uppdrag som passar ditt intresse och din profil.

Hur fungerar vården i Norge?

I Norge gjorde man 2012 en reform där man förstatligade vården, med syfte att skapa en mer jämställd sjukvård som inte skulle vara beroende av var patienten bodde. Det finns fem sjukvårdsregioner som driver specialistvård: Norr, Mitt, Öst, Väst och Syd. Sjukhusen är statsägda medan kommunerna ansvarar för bassjukvård.

Norsk legitimation för vårdpersonal

För att arbeta i Norska vården behöver du ansöka om en norsk legitimation innan vi kan boka in dig på ditt första uppdrag. Vi hjälper gärna dig med detta, hör av dig till oss så kan vi guida dig rätt.

Steg för steg, jobba i Norge som bemanningssjuksköterska, hyrläkare och stafettläkare:

  • Du ansöker om norsk legitimation
  • Vi bokar in dig på ett uppdrag
  • Du ansöker om ett A1-intyg från Försäkringskassan, för att utreda socialförsäkringstillhörighet

När du väl är på plats i Norge behöver du också besöka Skatteetaten (det Norska Skatteverket). Där hämtar du ett D-nummer (Norskt samordningsnummer) och ett skattekort som avgör vilken skattetabell du ska skattas utifrån.

Vi hjälper dig såklart hela vägen, och svarar på alla frågor du kan tänkas ha.

Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Visa vår Personuppgiftspolicy för mer information.